به گزارش دلفین و به نقل از موج، «سید حسین احمدی» عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اظهار کرد: مصوبه عوارض ۲۵ درصدی بر صادرات مواد اولیه، توازن در زنجیره فولاد را در پی دارد؛ در سالهای اخیر در واقع زنجیره فولاد به سمت توازن رفت و کارخانههای گندلهسازی و آهن اسفنجی توسعه یافتند که البته مجوز تاسیس واحدهای فولادی جدید نیز صادر شد و متاسفانه تعدادی مجوز نیز در راه است.
وی افزود: در حال حاضر گلوگاه اصلی کنسانتره است، واحدهای معدنی متاسفانه از تخصص خودشان که شناسایی، اکتشاف و استخراج از پهنههای معدنی است خارج شدند و در کنار معادن، واحدهای فولادی را ایجاد کردند تا زنجیره تولید خودشان را تکمیل کنند لذا مواد اولیه به جای این که در کارخانه فولادی به فولاد و ارزش افزوده بالا تبدیل شود در چرخه معدنی به ثمر نشست.
عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تصریح کرد: این میل به سرمایهگذاری در معدن و غفلت از ارزش آفرینی واقعی و پایدار، واحدهای فولادی را در تامین مواد اولیه با یک چالش بسیار بزرگ مواجه ساخته که کل زنجیره فولاد را تهدید میکند.
احمدی بیان کرد: بر اساس جلسهای که با حضور بخشهای معدن و فولاد در وزارتخانه تشکیل شد، معدنیها موظف شدند ابتدا خوراک واحدهای فولادی را تامین کنند و سپس به سمت صادرات بروند، زیرا تنها در این صورت است که تولید پایدار فولاد و صادرات بیدغدغه مواد اولیه را خواهیم داشت؛ این تعرفه ۲۵ درصدی در راستای الزام واحدهای معدنی برای تامین خوراک فولادی است.
این پیشکسوت صنعت فولاد کشور خاطر نشان کرد: در زنجیره فولاد، ارزش افزوده در همه بخشها از معدن تا محصول نهایی باید لحاظ شود اما صادرات مواد اولیه یا همان خام فروشی گسست زنجیره فولاد و پیامدهای جبرانناپذیری را در پی دارد.
- نویسنده : 1008
Monday, 2 December , 2024