چندی است که نوشتن نامه‌های سرگشاده که حتی برخی از آنان نیز به صورت رسمی برای مقام گیرنده ارسال نمی‌شوند، در فضای سیاسی باب شده است و بسیاری از این نامه‌ها نیز بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارند تا ترفندی برای حل موضوع.

*ترفندی تبلیغاتی

چندی است که نوشتن نامه‌های سرگشاده که حتی برخی از آنان نیز به صورت رسمی برای مقام گیرنده ارسال هم نمی‌شوند، در فضای سیاسی باب شده است و بسیاری از این نامه‌ها نیز بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارند تا ترفندی برای حل موضوع.

*نامه به رئیس کل بانک مرکزی

در تازه‌ترین موضع گیری «آبتین امیری» عضو شورای شهر بندرعباس در نامه‌ای خطاب به «عبدالناصر همتی» رئیس‌کل بانک مرکزی لب به شکواییه گشود و در حالی که این فرد دیگر گوشش به سخنان رئیس جمهور و سایر نهادهای بالادستی نیز بدهکار نیست، گفت: اخیراٌ سخنانی از شما منتشر شده که در آن مرزنشینان را عامل برهم زدن اقتصاد کشور و بالا رفتن قیمت ارز دانسته اید. صرف نظر از اینکه باید پرسید طرح چنین نظراتی بر مبنای چه تحقیقات و مستنداتی توسط یک مقام رسمی صورت می پذیرد، باید نسبت به فرافکنی و ارائه مجموعه ای از اطلاعات اشتباه به افکار عمومی توسط یک فرد علمی و فرهیخته تأسف خورد.

وی در ادامه آورده است: مرزنشینان ما در جنوب کشور کسانی هستند که دهه‌ها شما از نفت و گاز و خاک و گمرک آن‌ها استفاده می‌کنید، بدون اینکه توانسته باشید امنیت شغلی پایدار برای آن‌ها ایجاد کنید.

*رفع اتهام قاچاق از هرمزگان

عضو شورای شهر بندرعباس تاکید کرده است: باید از شما پرسید این همه ثروتی که منشأ آن جنوب کشور است در کجا هزینه شده است که به قول شما برای مرزنشین ما امروز راهی جز آنچه شما آن را قاچاق کالا می‌نامید باقی نمانده است؟ آیا در صورت عدم روی‌آوری این مردم به آن‌چه که شما آن را قاچاق کالا می‌نامید، جایگزینی برای معیشت و اقتصاد مرزنشین باقی مانده است؟ آیا شما به عنوان رئیس بانک مرکزی پاسخی برای ده‌ها سئوال مشابه این سئوالات دارید یا هنر فقط سخن گفتن در تریبون یک طرفه است؟

وی در بخش دیگری تاکید کرده است: مردم که قاچاقچی نیستند بلکه می‌خواهند تجارتی آزاد و معمولی در حد کشورهای همسایه داشته باشند، کشورهایی که از ما خیلی عقب‌ترند. شاید اگر ما نفت و گاز نداشتیم که مرزنشین ما امروز تاوان آلودگی آن را می‌دهد، مدیرانی متکی به دلارهای نفتی هم نداشتیم و در نتیحه مدیران ما می‌بایست مثل همه مدیران دنیا علمی حرف می‌زدند و علمی کار می‌کردند تا بتوانند اقتصاد مملکت خود را بچرخانند.

امیری تصریح کرد: مردم ما سرزمین و نظام اسلامی خود را دوست دارند و آماده همه نوع فداکاری در راه کشور خود هستند، اما آنچه امروز آنها را عذاب می‌دهد بی‌عملی و بی برنامگی مدیران فرادست و ارائه حرف‌ها و نظرات عجیب و غریب آنهاست که با هیچ منطقی سازگار نیست.

وی تاکید کرد: مگر کشورهایی که تا چند دهه از ما عقب تر بودند مانند هند، چین، مالزی و برزیل جز مدیریت چه داشته اند که اکنون از ما فرسنگ‌ها جلوتر هستند، در حالی که ما منابع داریم و آن‌ها ندارند.

*رکود در اقتصاد جنوب

عضو شورای شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: لنج های مرزنشینان جنوب چند سال است که خوابیده است؛ اقتصاد جنوب در رکود به سر می برد، بازارهای ما نیمه تعطیل است، در جنوب و در هوای بالای ۵۰ درجه گرما با کمبود و گرانی چشم‌گیر کولر و یخچال مواجه هستیم، این وسایل اساسی برای مردم این خطه یا موجود نیست یا آن‌قدر قیمتش بالاست که تهیه آن برای مردم غیرممکن است، مردم ما واقعا در مضیقه هستند و این مشکلات حاصل سیاست‌های اشتباه اقتصادی و ارزی مدیران ماست.

وی ادامه داد: دلار به‌صورت روزانه برخلاف وعده‌ها و سیاست های شما بالا می‌رود؛ میلیاردها ثروت این مردم یک شبه پودر و بی‌ارزش می‌شود اما هنوز مدیرانی هستند که در حال توجیه وضع موجود هستند.

این مطلب در شماره سیزدهم نشریه دلفین منتشر شده است.

گزارش اختصاصی: پدرام مجیدی

  • نویسنده : 1007