به گزارش دلفین، محمد جانباز با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی از سوی کشتارگاهها اظهار داشت: نیاز گوشت شهر بندرعباس از طریق کشتارگاه صنعتی هرمز دام قلعه قاضی و برخی استانهای همجوار تأمین میشود و همگی دارای مهر و برچسب دامپزشکی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کشتارگاه شهرداری بندرعباس اجازهی کشتار برای سطح شهر را ندارد، افزود: این کشتارگاه تنها کشتارهای شخصی را انجام میدهد و به دلیل نداشتن استاندارهای لازم مدت دو سال است که اجازهی کشتار برای تأمین گوشت قصابیهای را ندارد.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان با بیان اینکه عرضهی گوشت بدون برچسب و مهر دامپزشکی در قصابیها ممنوع و قاچاق محسوب میشود و در صورت مشاهده با متخلف برخورد قضایی خواهد شد، از مردم خواست: در صورت مشاهدهی چنین مواردی مراتب را به ادارهی دامپزشکی گزارش کنند.
جانباز با اشاره به مصوبات ستاد ساماندهی کشتارگاههای هرمزگان، افزود: کشتارگاه شهرداری بندرعباس فاقد زنجیره سرما است و بااینکه در این کشتارگاه تنها کشتارهای شخصی انجام میشود؛ لازم است که این محل به تجهیزات سردخانهای مجهز شود که در این مورد مکاتبات لازم با دستگاههای ذیربط و شهرداری بندرعباس انجامشده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه شهرداری بندرعباس عنوان کرده که درصدد واگذاری این کشتارگاه به بخش خصوصی است، ادامه داد: این کشتارگاه اگر نتواند الزامات را رعایت کند اجازهی ادامهی فعالیت را نخواهد داشت.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: کشتارهایی که در کشتارگاه صنعتی هرمز دام قلعه قاضی انجام میشود به شکل مکانیزه و کاملاً بهداشتی است؛ لاشهها پس از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در زنجیره سرد این کشتارگاه قرار میگیرد و سپس در سطح شهر توزیع میشود.
وی افزود: در صورت نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال ویروس تب کریمه کنگو از بین میرود.
جانباز با اشاره به اینکه کنهها عامل شیوع تب کریمه کنگو هستند افزود: با شروع فصل گرم سال امکان بروز این بیماری بیشتر است ازاینرو لازم است شهروندان از گوشتهای بهداشتی و دارای مهر دامپزشکی استفاده کنند.
این مقام مسئول گفت: به دلیل نقل و انتقالات غیربهداشتی گوشت که اکثراً از سیستان و بلوچستان و شرق ایران انجام میشود امکان بروز این بیماری در سایر نقاط کشور نیز وجود دارد و تنها مختص به منطقهای خاص نیست ازاینرو حمل دام باید با مجوز دامپزشکی و رعایت استانداردهای لازم باشد.
وی در پایان افزود: از طریف مکاتبات هماهنگیهای لازم با دریابانی و نیروی انتظامی صورت پذیرفته و در صورت توقیف محمولهی غیرمجاز دام، جهت قرنطینه و کشتار بهداشتی به ادارهی دامپزشکی تحویل داده میشود.
به گزارش دلفین، تب کریمهکنگو (CCHF) یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است؛ که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات و لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود.
- نویسنده : 102
Friday, 4 October , 2024