هشتاد و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی بندرعباس با حضور سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی و صولت مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و گروهی از مسئولان استانی از جمله گروهی از نمایندگان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

اشاره

به گزارش دلفین، وزرای اقتصاد و کار در نخستین روز از دهه مبارک فجر، با محمدرضا صفا رئیس اتاق بازرگانی استان هرمزگان، اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش اقتصادی و سایر مسئولان استانی دیدار و گفتگو کردند.

راه دولت قبل را نمی رویم
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ما و شما در دو سال گذشته در مسیری قرار گرفتیم که می‌خواهیم فرهنگ‌سازمانی گذشته را که در دولت نفتی اعتنای ویژه‌ای به تولیدکننده و صادرکننده نمی‌شد تغییر دهیم و خلاف این جهت حرکت کنیم.

رفع انحصار از مجوز صیادی
وی با اشاره به مصادیق عملی این رویکرد در دولت سیزدهم اشاره و برای نمونه از رفع انحصار از مجوز صیادی نام برد و افزود: کشور اگر بخواهد از اقتصاد متکی به نفت عبور کند و بر شانه‌های تولیدکنندگان و صادرکنندگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و ارزش‌آفرین اداره شود؛ این مسیر بسیار دشواری است که باید خلاف عادت سازمان‌ها که در طول روزگارانی رسوخ کرده حرکت کرد.

خاندوزی اظهار امیدواری کرد که در نتیجه این رویکرد دولت سیزدهم آرام‌آرام فضا به سمت حمایت از تولیدکننده و صادرکننده تغییر کند وبا اشاره به کاهش بخشنامه‌های گمرکی برای پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد گفت: امسال علی‌رغم همه دشواری‌ها سعی کردیم به این اصل پایبند باشیم چرا که معتقدیم در زمینه هیچ مصلحتی بالاتر از پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد برای تولیدکننده و به‌ویژه صادرکننده که بازار صادرات را به‌سختی توانسته حفظ کند وجود ندارد.

کاهش بخشنامه های گمرکی به نصف
وزیر اقتصاد یادآور شد: در ۱۰ماهه امسال بخشنامه‌های گمرکی به نصف کاهش یافت و امیدواریم در سال آینده این رویکرد با شدت بیشتری تداوم پیدا کند تا آرام‌آرام فرهنگ‌سازمانی که مبتنی بر صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه بوده است، تغییر کند.

خاندوزی به فعالان اقتصادی اطمینان داد که اگر برخوردی نامناسب از سوی زیر مجموعه‌های وزارت اقتصاد با تولیدکننده یا صادرکننده و مودیان صورت گیرد به نحوی برخورد خواهد شد که چنین اتفاقاتی تکرارشونده نباشد.

وزیر اقتصاد خطاب به فعالان اقتصادی بخش خصوصی تأکید کرد: از شما درخواست می‌کنم تا کمک کنید به ثبات اقتصادی بازگردیم؛ نوساناتی در بازار سرمایه و بازار ارز ایجاد می‌شود، اما اگر دولت و بخش خصوصی اراده مشترک خود را مهار آن قرار دهند؛ تا حد ممکن دولت تولیدکننده و صادرکننده را از این نوسانات مصون نگه دارد و از سوی دیگر بخش خصوصی نیز با سازوکار قیمت‌گذاری و جلوگیری از تورم به دولت کمک کند تا بعد از چندین سال که در دام تورم‌های بالا گرفتار بوده‌ایم بتوان از این وضعیت عبور کرد و بتوان در آستانه ماه مبارک و شب عید این ثبات اقتصادی را حفظ کنیم.

وی از بخش خصوصی خواست تا مطالبات خود را در این زمینه از دولت مطرح کنند و اطمینان داد که دولت کمک خواهد کرد تا بتواند ثبات نسبی را حفظ کنیم.

تقویت بخش خصوصی
در ادامه این جلسه‌، صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: نگاه دولت بر تقویت بخش خصوصی و کمک به این بخش‌ها متمرکز شده است و تا پای جان از سرمایه‌گذاری مشروع حمایت می‌کند.

امیدواری صفا
سپس محمدرضا صفا رئیس اتاق بازرگانی استان هرمزگان اظهار داشت: امیدواریم که ‌تصمیماتی که در جلسه با وزیران کار و اقتصاد اتخاذ شد، گره‌گشای مشکلات فعالان اقتصادی استان باشد.

وی ابراز کرد: بیشترین مشکلات فعالان اقتصادی، بخشنامه‌های خلق‌الساعه است چرا که این موضوع باعث ایجاد مشکلات در صادرات و واردات می‌شود.

نبود نماینده بانک مرکزی در هرمزگان
صفا اذعان داشت: نداشتن نماینده بانک مرکزی در استان یکی دیگر از مشکلات است.

رئیس اتاق بازرگانی استان هرمزگان بیان داشت: اهمیت و ضرورت تفویض اختیار وزرا به مدیران کل، تا امورات را در استان انجام دهند، یکی از خواسته‌های فعالان اقتصادی از دولت است.

وعد های دو سال اخیر عملی نشده اند
وی تصریح کرد: خواسته‌های فعالان اقتصادی در جلساتی که با مسئولان‌ ‌کشوری و‌ استانی در دو سال اخیر داشته‌ایم، محقق شده و دلیل آن این‌است که دستگاه های اجرایی استان همکاری لازم را ندارند و فعالان اقتصادی و مدیران با اینکه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی حضور دارند و استاندار هم تاکید دارد و پیگیری می کند، اما گاهی موانع قانونی باعث می شود، مشکلات برطرف نشود.
به گفته وی، بیشتر مشکلاتی که فعالان اقتصادی در هرمزگان دارند، کشوری است.

تلاش برای فهم مشترک
در حاشیه این نشست محمد آشوری نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طبق ماده ۱۳ قانون بهبود وضعیت کسب و کار، بستر مناسبی است که به یک فهم مشترک راجب مسائل برسیم و یکی از مشکلات عدیده ای که با دست و پنجه نرم می کنیم، ضعف در فهم مشترک است.

وی تصریح کرد: تخلیه روانی افرادی که در معرض آسیب‌ها و ایرادات در روند قانون‌گذاری و اجرایی هستند، حایز اهمیت است و دستاوردهای حداکثری آن این است که این فهم مشترک با مهارت عجین شود و به حل مسئله بینجامد و تصمیم‌گیری‌های ما را در این راستا عملیاتی کند.

آشوری تازیانی نماینده مردم بندرعباس بیان داشت: تقاضای من از شما به عنوان یک ناظر عالی در این شورای گفتگو این است در راستای اصلاح این فرآیندها تدبیری اندیشیده شود.

وی ابراز داشت: در استان هرمزگان برخی از مسائل و مشکلات لاینحل باقی مانده است و یکی از بحث های در مورد دوگانگی و چندگانگی مدیریت در مناطق آزاد است و همچنین مسئله مهم دیگر در هم تنیدگی حمکرانی های جدید است و این در هم تنیدگی ها در ساختار سیاسی و اقتصادی اختلال ایجاد می کند.

آشوری تازیانی بیان داشت: منطقه آزاد قشم در قلمروی سرزمینی ما قرار دارد و بایستی تجارت بر مبنای تولید صنعتی در این منطقه است، اتفاق بیفتد اما در عمل آن گونه که باشد و شاید تولید صنعتی در این منطقه رخ نداده است و اگر ما پذیرفتیم در فرازوفرود همه ما مقصریم باید خودمان را اصلاح کنیم.

مناطق آزاد حیاط خلوت دولت های پیشین
این نماینده مجلس تصریح کرد: مناطق آزاد در دولت‌های گذشته همانند حیاط‌خلوت دولت‌ها عمل می‌کردند که با تغییر رویکرد صورت گرفته در دولت سیزدهم، این مناطق امروز تبدیل به حیاط‌خلوت ملت شده‌اند. تقاضای ما این است که در مورد مناطق آزاد تدبیر قانونی و اساسی اندیشیده شود.

مشکلات برای وارد کنندگان خودرو
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت و منطقه آزاد، در ماه های اخیر حدود هزار دستگاه خودرو وارد کردیم.

وی در پایان گفت: در همین راستا مردم برای واردات خودرو زحمات فراوانی را متحمل شدند، هم اکنون که با مشکلات زیاد مسئله کار سوخت آنها حل شد؛ اما در حوزه پلاک‌گذاری خودرو با مشکل مواجه هستند و همچنین با نیروی انتظامی نیز به مشکل برخورده اند و اگر به این موضوع ورود نکنید، مشکل حل نخواهد شد.

گزارش اختصاصی

  • نویسنده : فاطمه درویش‌پور