شهر بندرلنگه و بندرکنگ ۱۰ هکتار بافت تاریخی و بالغ بر ۶۵۵ مورد اثر تاریخی ثبت شده وجود دارد. بازار مساح، قلعه لشتان، باغهای اطراف بندر لنگه، خانه فکری و کاروانسرای بستکی از جمله آثار و بناهای تاریخی این شهر است.
در حوزه اقتصادی علاوه بر بازار تاریخی مساح بازارهای مدرن و مطرحی در سطح شهر وجود دارد که به همت مردم و سرمایهگذاران بنا شده و مورد استقبال گردشگران بهویژه ساکنان مناطق مختلف جنوبی کشور قرار گرفته است.
در بعد فرهنگی نیز بندرلنگه شهری غنی بهحساب میآید. سینهزنی سنتی بندر لنگه یک اثر معنوی تاریخی است که تاکنون ثبت نشده است و این عزاداریهای منحصربهفرد باید بیشتر موردتوجه قرار گیرد چرا که استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و میراثی میتواند به محرک اقتصادی بدل شود.
وجود مجتمعهای اقتصادی عظیمی همچون یاقوت، ساباط، قلعه بازار که به همت نیکاندیش بزرگ بندر لنگه و بندرکنگ ساخته شده، ظرفیت بسیار خوبی است که میتواند از آن بهعنوان یک بازاریابی در کل کشور نام برد.
نکتهی دیگر این که وجود آبانبارها بهعنوان یک جریان زنده در شهر در اغلب روستاهای بندر لنگه مورداستفاده قرار میگیرد.
شهر بندر لنگه همواره یکی از شهرهای خوشنام در حوزه تجارت بوده و انصاف کسبه این شهر زبانزد خاص و عام است.
تعامل و همکاری خوب مردم با دولت در ایجاد مراکز آموزشی و درمانی و وجود پزشکان متخصص در این منطقه، موجب شده تا بندر لنگه پتانسیل این را داشته باشد تا به یکی از قطبهای درمانی کشور تبدیل شود.
اما فرودگاه بینالمللی بندر لنگه که هر روز پرواز مستقیم به اغلب شهرهای ایران و کشورهای عربی داشت امروز سایه رکود بر سر خود میبیند و فقط هفتهای یک پرواز به تهران و شیراز دارد و فرودگاهی که روزگاری دومین فرودگاه کشور بود، امروز از آن شور و هیجان نشانی ندارد و دیگر مردم آوای غرش هواپیما را در گوش خود چندان حس نمیکنند.
در ضمن ارتباط مردم بندر لنگه با کشورهای حوزه خلیج فارس ظرفیت خوبی را در حوزه تجارت برای این منطقه ایجاد کرده است. پس باید به این شهر بها داد تا رونق گذشته خود را در تمام زمینهها به دست آورد.
واقعیت این است که اگر این شهر دوباره به روزهای اوج خود بازمیگشت دیگر حسرت روزهای قبل را نمیخوردیم و دراینرابطه باید مسئولان اقدام جدی و مسئولانه داشته باشند.
یادداشت اختصاصی
- نویسنده : عبدالحسین اسدپور
Friday, 4 October , 2024