استان هرمزگان ظرفیت و پتانسیل‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف از قبیل اقتصاد دریامحور، گردشگری، کشاورزی، صنعتی، بهداشت و درمان و... دارد و از دیرباز تاکنون فراز و نشیب زیادی را نیز تجربه کرده است؛ اما علی‌رغم تمام ظرفیت‌ها کاستی‌هایی نیز مشاهده می‌شود.

اشاره:

یکی از اصلی‌ترین کاستی‌ها حوزه‌ی بهداشت و درمان است. سفرهای درمانی خارج از استان را که کنار بگذاریم، اغلب افرادی که از اقصی‌نقاط استان به‌قصد درمان به بندرعباس اعزام می‌شوند، همراهانشان با نبود خدمات رفاهی مطلوب مواجه‌اند و حتی عده‌ای از همراهان به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی، قادر به اجازه خانه هم نیستند. برخی از آنان بیرون از محوطه بیمارستان را مأمنی برای زمان استراحتشان برمی‌گزینند و همین امر منجر به گلایه‌های مردم از وعده‌های بی‌سرانجام مسئولان شده است. سال‌هاست که چالش نبود همراه سرا در استان توسط رسانه‌ها به‌عنوان یک مطالبه عمومی بارهاوبارها منتشر شده و کمبود آن به‌شدت احساس می‌شد.

احساس نیاز به همراه‌سرای بیمار

بالاخره پس از بروز وقایع تلخ بسیار، طلسم چندین ساله برای احداث همراه سرای بیمار در بیمارستان خلیج‌فارس شکسته شد و در اردیبهشت‌ماه سال گذشته با حضور مسئولان استانی آئین کلنگ‌زنی همراه سرای بیمار در مجاورت بیمارستان زده شد و در این مراسم، مدیر درمان تأمین اجتماعی هرمزگان اذعان داشت قرار است که این مجموعه رفاهی در کمتر از ۶ ماه ساخته شود.

ازآنجایی‌که نیاز به همراه سرا در بیمارستان‌های استان هرمزگان موضوع موردبحث است، برای روشن‌شدن تکلیف این موضوع با «غلامعباس مؤمنی» مدیر درمان تأمین اجتماعی هرمزگان به گفتگو پرداختیم.

ساخت بیمارستان را تعهد دادیم نه همراه سرای بیمار

مدیر درمان تأمین اجتماعی هرمزگان دراین‌خصوص اظهار داشت: قرار بر این بود که پروژه احداث همراه سرا در بیمارستان خلیج فارس بندرعباس طی مدت زمانی ۶ ماه با مشارکت خانه کارگر و هم‌افزایی خیرین ساخته شود؛ اما متأسفانه این امر میسر نشد که این موضوع نیز دلایل بسیاری دارد.

وی با اشاره به اینکه تنها احداث درمانگاه تأمین اجتماعی در تعهد این سازمان است، ابراز داشت: تاکنون پیگیری‌های زیادی از طریق سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با احداث همراه سرا انجام دادیم؛ اما نتیجه این شد که به ما اعلام کردند که احداث پروژه همراه سرای بیمار در مجاورت بیمارستان خلیج‌فارس در تعهد این سازمان نیست.

بغرنج، غیرانسانی و طاقت‌فرسا

پس از شنیدن اظهارات مدیر درمان تأمین اجتماعی هرمزگان، برای مشخص‌شدن تکلیف این موضوع به سراغ «اسماعیل حاجی‌زاده» دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان رفتیم تا با وی به گفتگو بپردازیم.

حاجی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار دلفین اظهار داشت: یک کارگر به‌منظور دریافت خدمات تشخیصی و درمانی از روستاهای جاسک به بندرعباس اعزام می‌شود و خانواده‌اش در این گرمای طاقت‌فرسا به مدت ۲۰ روز در محوطه بیمارستان خلیج‌فارس مجبور به سکنا گزیدن هستند و این مسئله بسیار بغرنج، غیرانسانی و طاقت‌فرساست.

تخصیص زمین برای احداث

حاجی‌زاده عنوان کرد: به همین دلیل در راستای احداث دو واحد ۳۰ متری اقامتگاه همراه سرای بیمار در مجاورت این بیمارستان، با رئیس بیمارستان خلیج فارس دیدار و گفتگو کردیم و بر همین اساس یک قطعه زمین برای راه‌اندازی اقامتگاه به ما تخصیص داده شد و هزینه‌های احداث این پروژه دو واحدی را کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی و خانه کارگر برعهده گرفت.

وی گفت: قرار بر این شد، همراه سرای بیمار پس از افتتاح به‌صورت کاملاً رایگان در اختیار همراهان گذاشته شود.

استاندار قول داد و رسماً اعلام کرد

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان در خصوص پیگیری‌ها در این زمینه خاطرنشان ساخت: سال گذشته به مناسبت بزرگداشت هفته کارگر به استانداری هرمزگان مراجعه و طرح پیشنهادی احداث مجتمع رفاهی همراه سرای بیمار را مطرح کردیم که در وهله نخست این طرح مورد موافقت استاندار قرار گرفت و نماینده عالی دولت در هرمزگان برای احداث سه واحد اقامتگاه همراه بیمار، متعهد به تأمین بودجه شد.

وی در ادامه عنوان کرد: در جشن روز کارگر و مراسم تجلیل از کارگران این موضوع توسط استاندار اعلام شد و پس از این ماجرا، آئین کلنگ‌زنی مجتمع رفاهی همراه سرای بیمار با حضور مسئولان استانی برگزار شد.

وی افزود: به‌منظور ساخت دو واحد اقامتگاه همراه بیمار سازه LSF به کار گرفته شد و پس از تعهد استاندار به تأمین بودجه سه واحد اقامتگاه؛ تغییراتی در سازه ایجاد کردیم.

استاندار زیر قولش زد و کارمان سخت‌تر شد

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان بیان داشت: در همین راستا و به‌منظور پیگیری احداث همراه سرای بیمار؛ مجدداً به استانداری مراجعه کردیم و مدیر اسبق دفتر استاندار در خصوص این موضوع به ما گفت: استاندار سرش شلوغ است و نمی‌تواند با شما ملاقات کند و من در پاسخ گفتم که آئین کلنگ‌زنی انجام شده و اگر وی قول تأمین بودجه سه واحد اقامتگاه را به ما نداده بودند ما به‌راحتی می‌توانستیم، با بودجه در اختیار در حد بضاعت خود این پروژه را به پایان برسانیم و الان با تغییر مقیاس وضعیت متفاوت شده است.

خیر را منصرف کردند

وی با بیان این که هم اکنون تمام پولمان برای خرید سازه اولیه هزینه شده است، افزود: قرار شد این مجتمع رفاهی با کمک خیر نیک‌اندیش احداث شود، اما متأسفانه آن فرد خیر را از انجام این کار منصرف کردند و گفتند اگر پروژه همراه سرای بیمارستان خلیج فارس به پایان برسد به نام کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی و خانه کارگر تمام می‌شود و بهتر است این اقدام خداپسندانه را برای بیمارستان شهید محمدی انجام دهید.

وی در اذعان داشت: متأسفانه پس از این ماجرا، در بیمارستان شهید محمدی نیز همراه سرا بیمار احداث نشد و در باب همین موضوع، مدیر درمان تأمین اجتماعی هرمزگان پیگیری‌های زیادی را انجام دادند که منجر به نتیجه مطلوب نشد.

دفاع از کارگر وظیفه ذاتی ماست

وی ضمن بیان اینکه، دفاع از حق‌وحقوق کارگران را وظیفه ذاتی خود می‌دانیم، گفت: باوجوداینکه کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی و خانه کارگر بودجه دولتی ندارد؛ اما به بهترین شکل ممکن خدمات کاملاً رایگان ارائه می‌دهیم و در این مسیر هم منتی بر سر هیچ‌کس نداریم.

دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان ضمن اشاره به هزینه راه‌اندازی دو واحد اقامتگاه همراه سرای بیمار اذعان داشت: سال گذشته هزینه احداث این پروژه دو واحدی حدود ۶۰۰ میلیون تومان تخمین زده شد؛ اما با افزایش قیمت ساخت و مصالح سرنوشت این پروژه بلاتکلیف مانده است.

سخن پایانی

در پایان امید است تمام مسئولان استانی، خیرین نیک‌اندیش و صنایع بزرگ هرمزگان با مشارکت و تعامل سازنده با یکدیگر بتوانند در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی از قبیل راه‌اندازی همراه سرای بیمار در مجاورت بیمارستان‌های شهر بندرعباس به‌ویژه بیمارستان خلیج فارس و بیمارستان شهید محمدی بندرعباس گام مؤثری را بردارند و کمک به مردم مستضعف را دست آویز بازی‌های سیاسی خود نکنند.

گزارش اختصاصی

  • نویسنده : فاطمه درویش‌پور