به گزارش دلفین، در بیان علمی سوءتغذیه به وضعیتی گفته میشود که رژیم غذایی فرد، مواد مغذی کافی نداشته باشد یا تعادل مناسب مواد مغذی را برای سلامتی مطلوب فراهم نکند و این شاخص یکی از شاخصهای مهم سنجش شدت فقر و فلاکت در یک منطقه است.
برای پی بردن به وضعیت هرمزگان بهتر است به اطلاعاتی که «زهرا عبداللهی» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیراً منتشر کرده، دقت کنیم تا بیشازپیش به قهقرا رفتن هرمزگان و سرمایههایش نمود عینی یابد.
خطر سوءتغذیه در هرمزگان به حدی جدی است که عبداللهی از شنیده شدن آژیر کاهش امنیت غذایی در استان خبر داده و گفته است: وضعیت چند استان کم برخوردار کشور ازجمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و خوزستان به لحاظ امنیت غذایی نامطلوبتر است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که با توجه به خشکسالی و وضعیت اقتصادی، شرایط در استانهای کم برخوردار بدتر و ناامنی غذایی بیشتر شود.
اگرچه مسئولان همواره از ارائهی آمار دقیق در این رابطه طفره رفتهاند اما بر اساس اظهارات «احمد پایان» معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان هرمزگان چند ماه پیش از آغاز شیوع کرونا، تنها هفت هزار و ۸۱۵ کودک مبتلا به سوءتغذیه از سوی این نهاد شناسایی شدهاند که مطمئناً این آمار پس از شیوع کرونا و افزایش نرخ تورم و بیکاری بسیار وخیمتر شده است و مسئولان مربوطه هر چه سریعتر باید برای این معضل راهحلهای کوتاهمدت و بلندمدت خود را ارائه دهند.
گزارش اختصاصی: پدرام مجیدی
این مطلب در نشریه دلفین منتشر شده است
- نویسنده : 1007
Saturday, 4 May , 2024