مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: انتظار می رود طرح توسعه‌ای این منطقه تا پایان تیرماه به بهره‌برداری برسد.

به گزارش دلفین و به نقل از عصرمعدن، حسن خلج طهرانی گفت: از جمله مهم ترین خدمات می‌توان به احداث دستگاه آب ‌شیرین کن نور ویژه اشاره کرد. آب شیرین کن فولاد کاوه جنوب نیز از دیگر پروژه‌های اجرا شده در این منطقه بود. پست برق شهید لشگری برای تامین برق مورد نیاز منطقه احداث و مورد استفاده قرار می‌گرفت. علاوه بر این، شرکت‌های منطقه برای تامین گاز مورد نیاز خود از خطوط گاز سراسری استفاده می‌کردند.

وی تاکید کرد: مدیران قبلی تلاش قابل توجهی درخصوص ایجاد محیط مناسب فعالیت و فضاسازی انجام داده بودند. اسکله منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از سال‌ها پیش احداث شده بود، هرچند که تمام ظرفیت آن مورد استفاده قرار نمی‌گرفت.

خلج طهرانی ادامه داد: طی دوره اخیر تلاش شد تا از پتانسیل‌های این منطقه و همچنین از توان نیروی انسانی فعال آن، بهره گرفته شود. اقدامات متعددی نیز برای تحقق اهداف تولیدی، صادراتی و وارداتی کشور در افق ۱۴۰۴ در حال انجام است.

به گفته مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، این منطقه با وسعت ۴۵۰۰ هکتار در ۴ سایت جنوبی، میانی، شمالی و توسعه به لحاظ جغرافیایی تقسیم که ۲۰۰۰ هکتار آن عملیاتی و شرکت های سرمایه گذار در حال اجرا یا بهره برداری طرح های  مورد نظر هستند و ۲۵۰۰هکتار دیگر در حال آماده سازی زیرساخت ها است. بر همین اساس تلاش می‌شود تا زیرساخت‌های مورد نظر برای فعالیت‌ سرمایه‌گذاران در سایت جدید نیز فراهم شود.

وی ادامه داد: برای تامین آب مورد نیازطرح ها و شرکتهای موجود و بخش توسعه  پروژه آب‌شیرین کن ۱۰۰  هزار متر مکعبی در روز با استفاده  از پساپ شهر عباس در ۴ فاز تعریف شده است. در هر فاز این پروژه، ۲۵ هزار متر مکعب آب در طول یک روز شیرین می‌شود. گفتنی است، با راه‌اندازی فاز نخست این دستگاه، نیاز فعلی منطقه تامین می‌شود. در حال حاضر، شرکتی متعلق به بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این پروژه اعلام آمادگی کرده، اقدامات اولیه برای اجرای آن انجام گرفته و مجوزهای محیط زیست اخذ شده و همچنین استانداری در این طرح به منطق کمک خواهد کرد و در نتیجه دغدغه آب شرکت‌هایی که قصد فعالیت در این منطقه را دارند مرتفع خواهد شد. نکته قابل توجه این است که در پروژه یادشده، منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس خرید تضمینی آب را قبول نکرده و سرمایه‌گذار فروش را بر عهده گرفته است.

وی معتقد است که تامین گاز این منطقه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه شرکت‌های این منطقه اغلب در حوزه صنایع معدنی و فلزی و پتروشیمی فعال هستند و گاز از ضروریات تولید آن‌ها به‌شمار می‌رود. اکنون با مجوز دولت اجازه برداشت از خط صلح که بزرگترین خط صادراتی گاز به پاکستان است، به منطقه ویژه داده شده است. این پروژه در مرحله اجرا قرار دارد و انتظار می‌رود حدود ۲ ماه آینده به بهره‌برداری برسد. با ورود این خط گاز به منطقه، بدون شک دغدغه تامین گاز در منطقه ویژه نیز مرتفع خواهد شد.

خلج طهرانی افرود: برق از دیگر زیرساخت‌های این منطقه است که برنامه‌هایی برای تامین آن در نظر گرفته شده است. برهمین اساس ظرف ۲ ماه آتی، نیروگاه ۲۳۵ مگاواتی برق هرمز به مدار وارد می‌شود. علاوه بر این طبق تفاهم‌نامه‌ای که با فولاد هرمزگان بسته شد و آن شرکت اعلام آمادگی جهت خرید را اعلام کرده و برق این نیروگاه در اختیار این شرکت قرار خواهد گرفت. جهت تامین مابقی برق مورد نیاز منطقه ویژه، شرکت‌های دیگری نیز اعلام آمادگی کرده‌اند. کما اینکه انتظار می‌رود طی ۲ سال آتی نیروگاه نما با ظرفیت ۸۸۰ مگاوات راه‌اندازی شود و حدود ۸۰ درصد نیاز منطقه را مرتفع نماید.

به گفته وی، در اجرای طرح توسعه منطقه ویژه خلیج فارس، پروژه بزرگ ۶۵ میلیارد تومانی برای محصور کردن سایت جدید و همچنین احداث جاده سرتاسری اطراف آن تعریف شده بود. هرچند این پروژه به دلیل مشکلات مالی با پیشرفت کمتر از ۱۵ درصدی متوقف شده بود. این پروژه را با رایزنی‌های مختلف به پیمانکار دیگری سپرده شده و اکنون شاهد پیشرفت بالای ۹۰ درصدی آن هستیم. ضمن آن‌که انتظار می‌رود پروژه تا اواخر تیرماه به بهره‌برداری برسد و این پروژه برای اولین بار در کشور از RCCبرای جاده پیرامون با این ابعاد استفاده شده است که با انجام این پروژه توسط پیمانکار بومی بنام شرکت سر ریگ بندر که بسیار خوب همکاری کردند.